Yerel

SANAT TEKNOFEST’TİN DIŞINDA KALDI

SANAT TEKNOFEST’TİN DIŞINDA KALDI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Metin Eker ve ekibinin tamamıyla “Havacılık, Uzay ve Teknoloji İmgelerini” içeren sanatsal tasarımları Teknofest Samsun 2022’ye aylar öncesinden bir proje olarak hazırlanıp sunuldu. Samsun Valiliği ile başlayan süreçte T3 vakfı ve Teknofest Genel Sekreterliği tarafından desteklenme sözü alındı. Söz konusu proje kapsamında beş sanatsal projenin iki tanesi Teknofest’e kabul edildi.

Teknofest’ten Sanata Alan Darlığı Gerekçesi

Prof. Dr. Metin Eker, Teknofest Samsun için 5 ayrı proje yaptıklarını fakat bunlardan sadece iki tanesinin alan darlığı gerekçesi ile Teknofest’e kabul edildiğini belirterek bu iki projeyi de Teknofest’e göndermekten vazgeçtiklerini ifade etti.

Samsun’un Nabzı Ekibi Sergide Yer Aldı

Samsun’un Nabzı Haber Portalı Genel Yayın Yönetmeni Sinan SALLABAŞ, Haber Yönetmeni Neslihan KARABAĞ, Kameraman Batuhan Sancar ÖZER Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesindeki sergiye katılarak tasarım ve uygulama ekibinde yer alanlara mikrofon uzattı.


MÜHİMMAT TEMALI SANATSAL ÇALIŞMA

Teknofest Samsun 2022 için Kasım 2021’den beri sürdürülen sanatsal tasarımlardan biri de “Zarf ve mazruf” kapsamında yapılan mühimmat isimli bir çalışma oldu.


EKİBİN BAŞINDA PROF. DR. METİN EKER YER ALDI

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Eker’in başkanlığını yaptığı tasarım ve sanat ekibinde; Arş. Gör. Pelin Öztürk, Arş. Gör. Ece Büşra Eryılmaz, Arş. Gör. Kemal Aydın, Arş. Gör. Mehmet Hakan Mamuş, Teknisyen Hakan Sezgin, Öğrenci Şeyma Mol, Öğrenci Feride Çakmak yer aldı.

İlkadım Belediyesi de söz konusu projelere materyal katkısında bulundu.

SIFIR ATIK PROJESİ VE ATIKTAN SANATA UYGULAMASI KAPSAMINDA MOBİL ASKERİ FÜZE RAMPASI

Prof. Dr. Metin Eker: ‘’Teknofest Samsun 2022 kapsamında Kasım 2021’den beri beş ayrı kategoride planlanan sanatsal tasarımlardan biri olan “Sıfır atık-atıktan sanata” uygulaması dahilinde çevreci bir içerik ve mesaj teşkili ile karakterize bu çalışma, Teknofest kapsamındaki imgelerden birine temas eden askeri bir silah\füze rampası ve taşıyıcısı olarak gerçekleştirilmiştir.

4 bin civarında plastik su şişesi kullanılmıştır. Füze rampasının taşıyıcısı ve tasarımında kaidesi vazifesi gören kamyon, eski bir çöp kamyonu olarak yıllarca çalışmış, emekliye ayrılmış ve yaklaşık 10 yıldır hurda olarak konteyner ile birlikte parkında bulunuyordu. Bu kamyon, kendi taşıdığı malzemeden yapılmış bir sanatsal tasarıma kaide olarak katkı sunarken estetik ve sorgulayıcı bir mesaj ile de misyonunu yeniden hareketlendirmiştir.’’ dedi.




Takip Edin

Çok Okunan Haberler