Yerel

Samsunlu Kaykaycıların Korku ve İstekleri…

Samsunlu Kaykaycıların Korku ve İstekleri…

Merhaba kıymetli okuyucularım; Köşemden de anlaşılacağı gibi (Toplumun Nefesi)  her zaman toplumu ilgilendiren konuları, çözüm odaklı paylaşmayı kendime görev addetmişimdir.

Bu günde sizlere; Kaykay Sporu Nedir? Samsun kaykaycılarının korkularıyla birlikte makul isteklerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Nedenine gelince gençleri kaygılarından uzak aileler çocuklarını götürüp o alanda kaykay yapmalarını sağlamalıyız.        

Spora ismini veren kaykay, spor esnasında kullanılan aletin adıdır. Genel olarak tekerleklere sahip tahta bir yüzey üzerinde tek ayakla hareket edilmesi prensibine dayanır.

Tahta parçalarına tekerlek takılarak başlatılan kaykay, bugün dünyanın dört bir yanından amatör ve profesyonel sporcuların tercih ettiği ekstrem sporlardan biridir. Akrobatik hareketlerin de yapılabildiği bu spor hem adrenalin vadeden hem de oldukça keyifli bir spordur.

Evet, gençlerin beklenti ve isteklerini buyurun çözüm üretmek adına okuyalım;

Merhaba, yaklaşık 14 -15 kişilik grup halinde kaykay sporu ile ilgilenmekteyiz. Fakat kaykay kaymak için bir alanımız yok. Samsun'da kaykay parkı mevcut fakat zeminin zımparadan farkı yok düştüğümüzde vücudumuz zarar görüyor, parkta eksikler var.

Asıl ihtiyacımız olan rail, box, basamak vb. bulunmamakta. Sadece rampalardan oluşuyor ve bu rampalar hatalı yapılmış, açıları berbat durumda ve rampa boruları dışarıda olması gerekirken betonun içine göçmüş durumda. 

Konum olarak çok yanlış yere yapılmış, o civarda ki farklı karakterli insanlar sürekli oraya geliyorlar. Kaymaya ne zaman gitsek onlar devamlı orada ve bizlere laf atıp bize bulaşıyorlar. Bazı günlerde bıçak çektiklerini bile gördük.

Ayrıca aileler çocuklarını oraya getirip serbest bırakıyorlar, çocuklara çarparsak suç bize kalıyor, kenara çekilmesini istersek bu sefer de aileler sorun çıkartıyor. Bu yüzden biz de farklı yerler de kaymak zorunda kalıyoruz. Gittiğimiz yerlerde bizi kovuyorlar.

Giyinişimizden dolayı bize serseri gözüyle bakılıyor. Elimizden geldiğince kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz ama çok zorlanıyoruz. Bize destek olan birileri yok maalesef.

Samsun’da bu sporla ilgilenenler olarak tek istediğimiz bize destek çıkılması ve kendimizi geliştirebileceğimiz yeni bir kaykay parkının yapılmasıdır.

Bu spora gönül vermiş aşağıda isimleri yazılı 15-19 yaş gurubundaki pırıl pırıl gençleri onurize etmek adına siz okurlarımla paylaşmak istedim.

Berke Canbolat, Efe Mert Efeoğlu, Salih Ak, Bedirhan Semizoğlu, Erhan Şahin, İsmail Can Kahya, Çağrı Çakıroğlu, Taha Elmas.

Bu Gençleri; Büyük camii alt geçidinde kaykaylarıyla gördüğümde neden burada buradasınız dediğimde durumlarını bana anlattılar bende çözüm bulunması adına gençlerin yaşadıklarını sizlerle paylaştım.

Bu konuda, Çözüm yeri olarak aslında Kaykaycıların yeni mekânı Millet Bahçesi olabilir. Bu benim düşüncem.

Nedeni ise hem güvenli hem de ailelerin ortak alanı olduğuna göre Kaykaycıların talepleri doğrultusunda yeniden tasarlanarak gençleri güvenli bir ortamda kaykay sporuyla buluştura biliriz. Çünkü gençler bizim geleceğimiz.

İnsanın ilim ve edebi, en büyük varlığıdır. Eskimez, çürümez, kaybolmaz.( Mevlana)   

Düşündürebilmek, gelecek için üretilecek ürünün ana kapısıdır. ( Kazım İLHAN)

Bu sözün ne kadar önemli olduğunu konular işlendikçe fark edeceğimizden eminim.

Toplumun ve ailenin en büyük ilacı doğru iletişimdir. ( Kazım İLHAN )

Birlikte siz, biz demeden, sıcak, sevecen ve mutlu birlikteliklerin bir arada olduğu sağlıklı neşeli yarınlar dilerim. Hoşça kalın.

  KAZIM İLHAN

  SOSYOLOG VE AİLE DANIŞMA



Takip Edin