Politika

'MİLLETİN SESİ' MİTİNGİ BAŞLADI

'MİLLETİN SESİ' MİTİNGİ BAŞLADI

CHP, 'erken seçim' çağrısıyla Mersin'de ilk mitingine çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu, miting alanında açıklamalarda bulunuyor.

CHP erken seçim çağrısı ve 'Milletin Sesi' sloganıyla ilk mitingine Mersin'de saat 13:00'de başladı. 'Eren Kış-6 (Mercan Dağları) Operasyonu'nda Mersinli Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu'nun yaşamını yitirmesi nedeniyle miting alanında müzik yayını yapılmadı.

Miting alanında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun satır başları ise şöyle:

"Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim. Bizim kitabımızda umutsuzluk yok. Az önce kardeşlerim konuştu. İçim dağlanarak izledim. 21. yüzyılın Türkiye'si bunu hak etmiyor. 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. İki üniversite bitiren işsiz geziyorsa bu ayıp kime ait? Türkiye'yi bu ayıpta çekip çıkaracağız.

TÜİK rakamları üzerinden, emekli, asgari ücret, memur yani milyonlarca kişinin aylığını düşük rakamlar üzerinden belirlemeye çalışıyorlar. Bu işin uzmanları da hesap yaptılar, akademisyenler. TÜİK yüzde 3, hocalar yüzde 9 belirliyorlar. Yüzde 21 diyor TÜİK, hocalar diyor yüzde 58. Hangisi doğru?

İlk kez Türkiye tarihinde milletvekilleri bir yere giderken önümüze duvar ördüler. Mersinlilerin ve bütün Türkiye'nin huzurunda açık ve net söylüyorum, sizin duvarlarınız vız gelir bize. Vesayetin dün ne olduğunu bütün dünya gördü. Sarayın emrine giren memurlar devlet memuru değildir. Asgari ücretlinin, memurun, emeklinin hakkını savunmak sadece benim görevim değil, hepimizin görevi, ortak görev"

Takip Edin

Çok Okunan Haberler