Politika

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 18-65 yaş için bugün karar verecek

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı 18-65 yaş için ne karar verilecek

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 3 ay sonra ilk kez yüz yüze toplandı. Toplantıda 18-65 yaşın durumu, sokak kısıtlaması ve düğün sezonu ile ilgili kararların alınması bekleniyor.

Koronavirüs salgınıyla mücadele sürerken, 1 Haziran’da başlayan normalleşme sürecinde dokuz gün geride kaldı. Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 3  ay sonra ilk kez yüz yüze toplandı. 

 65 yaş üstü yaşlılarla, 18 yaş altı gençlerin ve çocukların gözü de kabinenin alacağı kararlarda...  Toplantıdan bu kesimlerin izinlerinin esnetilmesine yönelik yeni kararlar çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

DÜĞÜN SALONLARINA YÜZDE 25 ŞARTI

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte evlilik planı yapanlar ile düğün salonu sahiplerinin göz kulağı da kabine toplantısından sonra açıklama yapacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’da olacak.

Kabine’ye yakın kaynaklara göre salonlarda yüzde 25 davetli sınırı şartıyla düğünlere vize çıkacağı konuşuluyor.

EKONOMİDE YAŞANAN SON GELİŞMELER MASADA OLACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, salgında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verecek.

Ekonomide yaşanan son gelişmeler de masada olacak. Suriye ve Libya’daki gelişmeler toplantının bir diğer gündem maddeleri.

Baro seçimlerinin yeniden düzenlenmesi, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu’nda yapılacak düzenlemeler de kabine toplantısında ele alınacak. Bu çerçevede, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kabineye bilgi vermesi bekleniyor.

9 Haziran Salı

Takip Edin

Çok Okunan Haberler