Politika

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DOLAR VE FAİZ AÇIKLAMALARI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DOLAR VE FAİZ AÇIKLAMALARI

Siirt'te konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dolar, faiz, asgari ücret konularında ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e gitmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜİK ziyaretine tepki gösterdi. Erdoğan, ''Randevusuz olarak gidip kapıda gösteri yaptı'' ifadelerini kullandı. Döviz kurlarındaki hareketliliğe de değinen Erdoğan, ''Kur dalgalanmalarını makul ve istikrarlı bir çizgiye oturtacağız'' dedi. 

"İSTİKRARLI ÇİZGİYE OTURTACAĞIZ"

''Döviz kurlarındaki artışlarda da yabancıların eli yanında bu aç gözlülüğün etkilerini görüyoruz'' diyen Erdoğan, ''Üretenin ve istihdam sağlayanın daima yanında olacağız. Düşük faizle yanında olacağız. Çok da uzun olmayan bir sürede inşallah tüm bu fiyat hareketlerini, kur dalgalanmalarını makul ve istikrarlı bir çizgiye oturtacağız" şeklinde konuştu. Asgari ücret konusunda ise ''Dar gelirli insanlarımızın kayıplarını telafi ederek biraz daha ferahlatacağız.'' dedi.

"STOK YAPANLAR BEDEL ÖDEYECEK"

Erdoğan, ''Yüksek fiyat artışlarının büyük bir kısmı enerji fiyatlarındaki yükselişten kaynaklanıyor. Yüksek fiyatların bir kısmının yakında dengeye oturması bekleniyor. Fahiş fiyat artışlarının bir diğer sebebi aç gözlü fırsatçılardır. Stokçulara sesleniyorum, depolarda bütün bu malları stoklarında saklayanları yakaladığımızda gereken bedeli ödeyecekler. Döviz kurlarındaki artışlarda da yabancıların eli yanında bu aç gözlülüğün etkilerini görüyoruz. Bu kur dalgalanmalarını makul ve istikrarlı bir seviyeye ulaştıracağız'' ifadelerini kullandı.

''RANDEVUSUZ GİDİLMEYECEĞİNİ ÖĞREN''

''Randevu vermediler, randevusuz olarak gidip kapıda gösteri yaptı'' diyen Erdoğan, ''Bak Bay Kemal, devletin kurumlarına randevusuz gidilemeyeceğini öğren. Sen terör örgütleriyle omuz omuza gidebilirsin, onlara randevusuz da gidebilirsin ama devletin kurumları ciddidir, öyle rastgele gidemezsin'' İfadelerine yer verdi.

Takip Edin

Çok Okunan Haberler