Politika

CHP Samsun İl Başkanı Türkel: ''Televizyon Olmayan Evde Eğitim Olur Mu?''

CHP Samsun İl Başkanı Türkel: ''Televizyon Olmayan Evde Eğitim Olur Mu?''

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, korona virüs nedeniyle evlerinden uzaktan eğitim alan öğrencilerin durumunu gündeme taşıdı. 

Türkel, "Birçok öğrencinin evinde televizyon yok. İnternet olmayan yerler var. Bilgisayarı ve tablete sahip olamayan gençlerimiz var. Siz ne anlatıyorsunuz? "dedi. 

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, korona virüs nedeniyle öğrencilerin uzaktan eğitim alacağına dikkati çekti. Yazılı açıklamasında birçok öğrencinin evlerinde televizyon, bilgisayar ve tablet olmadığının altını çizen Türkel, "İnternet olmayan köylerimiz var. Siz ne anlatıyorsunuz? Ülkemiz ağır bir pandemi sürecinden geçmektedir. Bu süreçte tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da büyük sorunlar yaşanmaktadır. "dedi. 

EĞİTİM FELÇ OLDU 

Türkel, " 18 yıllık AK Parti döneminde günü birlik politikalarla bilimsel, rasyonel, eşit koşullarla ulaşılabilir olmaktan çıkan eğitim sistemimiz pandemi koşullarında tamamen felç olmuştur. Yeni eğitim ve öğretim yılı pandemi koşullarında başlarken,  devlet okullarına giden öğrencilerden 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin evinde internet, EBA üzerinden uzaktan eğitim alacak 754 bin 429 öğrencinin evinde ise televizyon bulunmamaktadır. Bu çocuklarımızın eğitim alamayacağı bugünden açıktır. Çocuklarımızın eğitimi, sorunlarına hep birlikte çözüm arayacağımız en temel alanlardan birisidir. Eğitim sıcak siyasetin konusu olamaz. "diye konuştu.

Takip Edin

Çok Okunan Haberler